Forfatter:
ISBN:
9788241958854
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
616
Alder:
Voksen

Tre desperate uker Det norsk-britiske felttoget i Sør-Norge 1940

Den første helhetlige historiske framstilling av den viktigste delen av felttoget i Norge i 1940.
Tyskerne inntok alle de viktigste kystbyene i Sør-Norge 9. april. Mobiliseringen av norske styrker måtte stort sett skje i innlandet. Målet var å hindre tyskerne å knytte forbindelsen til Trondheim over land. Håpet var å ta Trøndelag tilbake og gjenerobre Sør-Norge med dette som utgangspunkt.
Tilbaketoget fra Oslo og nordover involverte også britiske militære, konge og kronprins, regjering, utenlandske legasjoner, deler av sentraladministrasjonen og vokterne av Norges Banks gullbeholdning.
I denne boken får leseren innblikk i hvordan felttoget artet seg, og hvordan det ble opplevd av de som deltok. Felttoget settes også inn i en større sammenheng. Boken henvender seg til en bred leserkrets samtidig som den tilfredsstiller faghistoriske krav.

«Drivende godt fortalt, veldokumentert og forankret i ny forskning.»
Palle Ydstebø

«Erik Thomassen gjør krigens gru levende for leseren … Vekslingen mellom å følge soldater i nærkamp, og å sette søkelys på den generelle utviklingen av krigens gang, gjør dette til en svært lesverdig bok, litterært sett. I tillegg får den frem sider ved norsk krigshistorie som få har skrevet om tidligere.»
[6 av 6 hjerter] Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

«… en god bok for dem som vil forstå mer om den norske motstanden mot tyskerne - og hvorfor den var dømt til å mislykkes.»
Gunnar Kagge, Aftenposten

«Thomassen skriv godt … Styrken i Thomassens arbeid er kjeldebruken: dagboknotat, aviser, arkiv og brev. 1731 notar vitnar om at han har gjort heimeleksa. Det er ei viktig bok. Både for dei som ønskjer å skrive om krigen, og for dei som har lyst å lese seg opp på andre verdskrig.»
Aage G. Sivertsen, Dag og Tid

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren