Forfattere:
ISBN:
9788241956379
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
224
Alder:
Voksen

Tallskalle

  1. Føles livet mer meningsfullt hvis du regner det i dager i stedet for i år?
  2. Smaker den kjedelige sjokoladen plutselig godt når du får høre at andre har gitt den en høy karakter?
  3. Kan tall suge seg fast i hjernen din og påvirke hva du senere er villig til å betale for et hus, en bil eller en flaske vin?
Vi teller steg, kalorier og venner. Vi rangerer opplevelser, måler og sammenligner, og våkner opp til nye tall i nyhetene hver morgen. Daglig produserer vi flere tall enn menneskeheten gjorde samlet frem til år 2010.
Flere. Tall. Hver. Dag.
I Tallskalle viser økonomiprofessorene Micael Dahlen og Helge Thorbjørnsen at tallene styrer oss i langt større grad enn vi tror – og hva vi kan gjøre med det. Med ny, banebrytende og iblant skremmende forskning avslører de hvordan tallene sniker seg inn i hodet og kroppen og påvirker hvordan vi tenker, føler og har det. Når gjør tallene oss sterkere, og når gjør de oss svakere? Når lurer de oss? Og når forvandler de oss til selvopptatte idioter som stjeler kopimaskinpapir på jobb?
Tallskalle er boken som vekker oss fra tallpsykosen slik at vi tar tilbake makten over tallene i livet vårt.

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren