Mat og vin

Surdeigsbakst

Mat og vin

Surdeigsbakst

ille brød begynte å bake surdeigsbrød hjemme på kjøkkenbenken. Nå er de et av landets fremste surdeigsbakerier, og har vunnet flere priser. Denne boken er deres guide til surdeigsbaking.
Du lærer først å lage surdeigsstarter og holde en god starter ved like. Deretter følger oppskrifter på alt fra enkle formbrød til vidunderlige landbrød og fullkornbrød med ulike sorter smakfullt og næringsrikt økologisk korn. 
Siste halvdel av boken er viet søtbakst og annen bakst med surdeig, som boller, brioche, pizza, pretzels, pepperkaker, pannekaker, vafler, lomper og burgerbrød. Med presise forklaringer og trinn for trinn-bilder lærer du bretting og forming av deiger, slik at resultatet blir både saftig og luftig.
ille brød vant Matprisen i 2021 og ble kåret til Oslos beste bakeri i Aftenposten i 2022. Deres første bok, brødboken Surdeig, ble en bestselger.

Vinner av kokebokprisen for beste norske bakebok 2022!
Juryens begrunnelse: 
Brød av surdeig er trendy, og den som har smakt (kjøpt eller selvlaget) går ikke tilbake til kneipp! Teamet bak denne boken viser oss håndverk av ypperste klasse, formidlet på en svært visuell måte. Forståelige tekster og lekre bilder leder oss stødig gjennom prosesser som ofte er tidkrevende og som kan fremstå som ganske utfordrende. Her kan du lære om kjemien i en surdeigsstarter uten å miste motet!
Kåret til en av årets fineste kokebøker av godt.no.

Contributor img

Martin Ivar Hveem Fjeld

Martin Fjeld (f. 1985) begynte med surdeigsbaking i 2013, og i 2017 startet han Ille Brød surdeigsbakeri i Oslo (navnet er et ordspill på fredrikstaduttrykket «ille bra» – «veldig bra»). En rekke topprestauranter serverer deres brød. Fjeld er fra Fredrikstad og bor nå i Oslo. Anca Tinc, Katarina Soukupova og Alan Bates er bakere på Ille Brød og medforfattere av boken.
Les mer

Media image.
Tilgjengelig

449,-

Du har lagt produktet i handlekurven
Surdeigsbakst
Surdeigsbakst
Innbundet Innbundet
|
Tilgjengelig
1 x 0,-
0,-
Innbundet Innbundet
|
Tilgjengelig
1 x 0,-
0,-
Loading...