Forfatter:
ISBN:
9788241912283
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
336
Alder:
Voksen

Stupet Leif Grungs krig

Noregs kanskje fremste internasjonale arkitekt, Leif Grung, tok livet av seg i oktober 1945. Namnet hans var blitt synonymt med landssvik. Han hadde bygd ei rekke hus for tyskarane og tent store pengar.

Men det gjekk også rykte om at han hadde vore alliert spion.

Kva var sanninga av desse totalt motsette versjonane? Då Nicholas Møllerhaug fatta interesse for Grungs skjebne, tok det ikkje lang tid før dei første åtvaringane kom: «Du må halde deg unna Grung!»

Møllerhaug byrjar å leite etter svar i arkiva, og oppdagar at sentrale dokument har blitt borte. Gjennom å ta lesaren med inn i jakta etter spor og vitnesbyrd fortel denne boka ei besettande og tragisk historie om arkitektur, motstand, intriger og misunning.

«Fabelaktig bok om stjernearkitekt Leif Grungs tragiske liv…. Særdeles vellykket debutbok.»
[Terningkast 6] Fredrik Wandrup, Dagbladet


«Sjelden er jeg blitt så oppslukt av en bok som Nicholas Møllerhaugs Stupet, en fortelling om arkitekten Leif Grungs liv, skaperverk og skjebne.  Dette er rett og slett en bragd av en bok – vakker, spennende og leservennlig.»
[Terningkast 6] Anders Neraal, bok365.no

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren