Forfatter:
ISBN:
9788241912146
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
576
Alder:
Voksen

Stein Rokkan. En biografi

Biografien om gutten fra Lofoten som ble den fremste samfunnsforskeren i det forrige århundre.

Stein Rokkan (1921-79) introduserte begrepene "sentrum og periferi" og "motkulturer" for å forstå norsk historie og politisk utvikling, og formuleringen "stemmer teller, men ressurser avgjør" i valg. Han var en gründer både i norsk og internasjonal samfunnsforskning og ble en av verdens fremste i faget.

I denne biografien får vi et nært bilde av forskeren så vel som mennesket Stein Rokkan: født i Lofoten, oppvokst i Narvik og en lysende begavelse ved universitetet i hovedstaden i krigsårene og like etter. Han var en akademisk super-achiever som slukte all slags kunnskapsstoff. Gjennom sin forskning og teorier om politiske systemer samt sine mange tillitsverv ble han et forbilde og en modell av en internasjonal scholar. 

En rekke fremtredende forskere og formidlere var elever av Rokkan, for eksempel var han avgjørende for Frank Aarebrot.

Arild Stubhaug har skrevet en rekke biografier. For biografien om Niels Henrik Abel fikk han Brageprisen.

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.