Forfatter:
Oversetter:
Bodil Engen
ISBN:
9788241953064
Originaltittel:
Slutet på historien
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
511
Alder:
Voksen

Slutten på historien

Vi er kommet frem til nittitallet og tiende og siste bok i Det store århundret! Gå ikke glipp av den fantastiske slutten på Jan Guillous suksess-serie.
Etter nesten femti år i eksil vender tidligere SS-offiser Harald Lauritzen tilbake fra sitt tilfluktssted i Argentina. Hjemkomsten vender opp ned på livet til Lauritzen-familien. Onkel Harald er nemlig fortsatt nazist.
1990-tallet er en tid dominert av økonomiske kriser. Sosialdemokratiet som samfunnsmodell svekkes. Samtidig øker fremmedfrykten og høyreekstremismen. Der 1900-tallet slutter, begynner en helt ny æra – som viser at vi ikke har lært noe av historien.

Det store århundret er Jan Guillous mest omfattende prosjekt noensinne. Serien tar for seg 1900-tallet der vi følger familien Lauritzen gjennom flere generasjoner. Med Slutten på historien setter han punktum for et imponerende verk som har satt spor hos en stor og trofast leserskare.

«[D]ekalogen er et formidabelt verk, der ringreven Guillou viser en imponerende innsikt i forrige århundrets viderverdigheter.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

«… dramatisk, troverdig og spennende. (…) For en skarp iakttaker, for en historieforteller.»
[Terningkast 5] Tor Hammerø, Nettavisen

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren