Sølvskonnerten
Forfatter:
ISBN:
9788241957697
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Alder:
Voksen

Sølvskonnerten Historien om mytteriet på «Plattsburg»

En ramsalt røverhistorie fra virkeligheten – like spennende som en kriminalroman.
Sommeren 1816 er skonnerten «Plattsburg» på vei fra Baltimore til Tyrkia – for å kjøpe opium. Om bord er det hele 18 kister med 48 000 gull- og sølvmynter.
Kapteinen er en slavedriver, og mens skipet krysser Atlanteren snakkes det om mytteri under dekk. Mannskapet myrder kap- teinen og de øvrige offiserene, og kaster likene over bord. Nå må mytteristene finne en fjern havn å stikke seg bort i. De seiler etter hvert inn til uthavnen Kleven utenfor Mandal der de tar inn på lokale vertshus og forsøker å gli inn i lokalmiljøet. Men sølvpengene sitter løst og sjømennenes ville oppførsel setter sitt preg på det lille stedet.
Da ryktene når den amerikanske konsulen i Kristiansand, legger mannskapet på flukt. Vi følger den dramatiske jakten på mytteristene rundt i Europa, i Danzig, København, Hamburg og Amsterdam. Den amerikanske presidenten sender et krigsskip for å delta i jakten. Til slutt blir mytteristene tatt. I 1818 åpnet rettssaken i Boston. Dommen lød slik: «They will be hanged by the neck – until they are dead».