ISBN:
9788241915666
Forlag:
Vigmostad & Bjørke
Trykket år:
2018
Utgitt:
Utgave:
1
Alder:
9-12

Rottefangeren fra Sorø

Hver søndag etter gudstjenesten sniker Siful seg ned i den hemmelige gangen fra bak orgelet og ned under kirkegården, der vennen Estragon bor i en kiste. Estragon er løgnaktig og grisk og nesten blind - men historiene han forteller, er ulikt noe annet. Kan en rotte jobbe som rottefanger? Estragon hevder så. Med Siful som lydhørt publikum forteller han om hvordan det gikk da han tok tjeneste hos begravelsesagenten Glambek, en mann like pengeglad og nedrig som Estragon selv.

Rottefangeren fra Sorø er første bok i allalderserien Estragons historier fra en av våre mest profilerte samtidsforfattere. Boken illustreres av den prisvinnende danske illustratøren John Kenn Mortensen.

«Mesterlig! Den første boka i Gaute Heivolls nye serie om dødssyndene varsler en ny æra i norsk barnelitteratur. [ ] Fortellingen om Glambek er så helstøpt og fantastisk, at man får lyst til å gjenfortelle den til alle man møter.»

TERNINGKAST 6 av Kristine Isaksen i VG

«Frekk og fin fabel om gradighet [ ] Den prisbelonnede danske illustratorens tegninger er sma eggende fortellinger i seg selv, morke, gotiske, som finurlige filigransmykker, fulle av humor og fulle av gater. [Historien] forloses ikke i en tydelig etikk eller formaning, den far lov til a vare rar og frekk og full av sporsmal. Og det er riktig fint.»

TERNINGKAST 5 av Torborg Igland i Fadrelandsvennen

Andre bøker av denne forfatteren