Forfatter:
Oversetter:
Oskar Vistdal
ISBN:
9788241954900
Originaltittel:
Lifandilífslækur
Utgivelsesår:
Innbinding:
Heftet
Sideantall
283
Alder:
Voksen

Reisen til livsvannet

Kritikerrost og spennende roman fra forfatteren av Nordisk råds-nominerte Svar på brev frå Helga.
Året er 1784. Et heftig vulkanutbrudd har vedvart på Island et helt år. I København vurderer styresmaktene hva som skal gjøres med innbyggerne, om de arbeidsdyktige skal overføres til Danmark for å jobbe i fabrikker. En dansk representant, Magnús Árelíus, er kommet til Island for å vurdere nasjonens tilstand, før beslutning blir tatt. 
I opplysningstidens ånd skal han også måle opp Island med nytt måleutstyr.
Men ekspedisjonen tar en uventet vending når han blir kjent med islendingene og innser at virkeligheten kanskje er mer komplisert enn hans måleutstyr antyder – særlig i nord, på Strandir, der det hellige livsvannet renner.

Nominert til Nordisk råds litteraturpris. Utgitt med støtte fra Nordisk Råds Litteraturprissekretariat.

«Gudbenådet islandsk skald.»
«Reisen til livsvannet er en helt særegen roman. «…» en forbløffende blanding av råhet, poesi og harselas.»
[terningkast 6] Cathrine Krøger, Dagbladet

«Den sosiale indignasjonen går heile tida i spann med det absurde, det komiske og det groteske. Det er uhyre presist og musikalsk utført. Reisen til livsvannet er ei rik kjelde både til morskap og ettertanke.»
Marta Norheim, NRK

«I alt blir dette ein velskriven, underhaldande, reflektert og ugløymeleg roman frå Ultima Thule.»
Oddmund Hagen, Dag og tid

«I tillegg til alt dette er Reisen til livsvannet en sjeldent morsom, medrivende og veldreid roman. Samme hva legevitenskapen måtte fortelle oss, skal man aldri undervurdere en god fortellings helbredende kraft på sinnet. Det er bøker som Reisen til livsvannet som forlenger livet.»
Mímir Kristjánson, Klassekampen

«… en rik og underholdende roman, hvor både personer og ikke minst det islandske landskapet trer levende frem for leseren. Nominasjonen til Nordisk råds litteraturpris er derfor fullt fortjent.» 
Erlend Liisberg, Bergens tidende

«Bergsveinn har enno ein gong levert ein litterær einar. Boka er fortenestfullt nominert til Nordisk råds litteraturpris 2020, og ho har mange kvalitetar.»
Gunnstein Akselberg, Hordaland

«Storveies fra Birgisson»
[terningkast 5] Jan Askelund, Stavanger Aftenblad


Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren