Forfatter:
ISBN:
9788241958304
Utgivelsesår:
Innbinding:
Heftet
Sideantall
319
Alder:
Voksen

Rasende binne

To kvinner og én mann – hvem skal ut? 
Presten Sol og forskeren Njål var lykkelig gift, men forholdet røyk fordi Sol ikke kunne få barn. Så Njål ble sammen med stipendiaten Nina og fikk en datter med henne. Men Nina endret seg etter fødselen, og nå slåss Njål og Nina en innbitt kamp om foreldreansvaret for lille Lotta. Samtidig kniver de om muligheten til å fullføre et forskningsprosjekt på Svalbard; et prosjekt bare én av dem kan lede. Og om natta står Sol utenfor leiligheten til Njål og lengter etter ham og barnet …
Klimaforskning, samlivsbrudd, barnefordeling og tro danner bakteppet i denne rå psykologiske thrilleren om mennesket i naturen og dyret i mennesket.

«Intens psykologisk thriller om hvor galt det kan gå når man får barn. (…) Boken er velskrevet, språket fritt for klisjeer, og de mange sanselige beskrivelsene av Bergen (og Svalbard) gir historien puls og skaper liv i fortellingen.» 
[Terningkast 5] Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

«Rasende binne er en uvanlig, neddempet og subtil thriller. Den er ikke mindre spenningsfylt av den grunn. (…) en velskrevet og original spenningsroman ...»
Leif Ekle, NRK

«Hun [forfatteren] levendegjør sine karakterer og synliggjør deres tanker og følelser, samtidig som vi hele tida sitter igjen med følelsen av at hun også skjuler noe for oss.» 
Leif Gjerstad, Bok 365

«Et forrykende trekantdrama. Boka er ytterst velskrevet, i et levende og sanselig språk – dette er skjønnlitteratur av første klasse.» 
Gunnar Staalesen

«Denne boka handlar fyrst og fremst om skildringar av menneskesinnets mange lunefulle tankar. Forfattar graver seg djupt ned i dette, og ho gjer det på ein meisterleg måte.» 
[Terningkast 5]  Kjell Magne Gjøsæter, bokblogger

«Språket til forfatteren er, som vi kjenner det fra tidligere bøker, vakkert og stilsikkert. (…) en velskrevet bok jeg anbefaler videre.» 
Henningbokhylle, bokblogg

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren