Forfatter:
ISBN:
9788241916441
Utgivelsesår:
Innbinding:
E-bok
Alder:
Voksen

Rød desember

«Kvinnen lå i grøftekanten. I det hvite, sterile karbidlyset virket blodet svart. Det fulgte en linje langs kjeven ned til halsen, hvor det spredte seg i vifteform til det ble suget opp av den tykke ullgenseren som blekk av trekkpapir. Regnvann og blod klistret håret hennes sammen til svarte hyssingstumper som lå floket over den hvite hodebunnen.»

Høsten 1957. Forholdet mellom øst og vest har nådd det absolutte frysepunktet, men journalist Nicolay Wolff ønsker bare å finne ut hvem som kjørte ned og drepte en ung kvinne. Da må han forholde seg til en erkekristen sekt med mystisk store inntekter, hemmelige overvåkingstjenester og forsvunne våpenlagre.

Snart befinner både Wolff og etterforsker Ulla Stevenson seg i en virvelstrøm av livsfarlige begivenheter.


Frits de Bourg (f. 1946 i Drammen) bor i Sandefjord. Han debuterte med En kald død i 2013, den første boken om journalist Nicolay Wolff. Forfatteren har hatt et mangslungent yrkesliv, har tidligere drevet med fallskjermhopping, dykking på skipsvrak og skrevet en rekke artikler om dykking og marinarkeologi. Rod desember er hans fjerde krimroman.


«[De Bourg] turnerer både karakterene, handlingen og språket med ironisk eleganse som gir stor leseglede.» Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

Andre bøker av denne forfatteren