Forfattere:
ISBN:
9788241918148
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
446
Alder:
Voksen

Politivoldsaken Norges største forskningsskandale

Politivolden i Bergen ble avdekket da Gunnar Nordhus og Edvard Vogt la fram en gigantisk rapport på over 12 000 sider i 1981. De påviste at det foregikk politivold av ofte grotesk karakter hver eneste dag ved politikammeret i Bergen. Det vakte enorm oppsikt og ble begynnelsen på en brudulje som varte i flere i tiår.

Gjennom en rekke evalueringer og rettssaker ble forskerne støttet av den intellektuelle eliten i Norge, blant andre landets fremste juridiske autoriteter som Anders Bratholm, Johs. Andenæs og Torstein Eckhoff.

Slik ble det etablert et bilde av utstrakt politivold i Bergen.

I denne boken avsløres det at mye av det Nordhus og Vogt hevdet, var ren bløff. De lurte ikke bare sine kritikere, men også sine støttespillere. Nordhus og Vogt sto bak norgeshistoriens største forskningsskandale.

I en beretning som spenner fra de radikale 1970-årene fram til i dag, får vi innblikk i en utrolig historie.

Denne boken vil rokke ved vår oppfatning av nær samtid. Du tror det ikke før du leser det.


«Skildringen av de bergenske tilstander i politivoldsboken er så burlesk at det er vanskelig å sitte stille under lesingen.» 

[5 av 6 hjerter] Sven Egil Omdal, Bergens Tidende


«Boken om politivoldssaken i Bergen er et knallhardt angrep på forskerne og den juridiske eliten i Oslo. Spørsmålene som reises kan ikke bli stående ubesvarte.»

Willy Pedersen, Morgenbladet


«En kølle av en bok. Det er en forbløffende historie Bjarne Kvam, Per Christian Magnus og Tom Kristiansen forteller … en ubehagelig bok som måtte skrives … denne boken er et nødvendig curriculum der studenter skal dannes i kritisk tenkning

[Terningkast 5] Kjell Solem, Bok 365

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren