Forfatter:
ISBN:
9788252931631
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
152
Alder:
Voksen

Pølser og øl Metoder, oppskrifter, kulturhistorie

Denne boka er en vegviser til hjemmelaging av pølser og hjemmebrygging av øl.
Begge deler blir minst like godt som tilsvarende masseproduserte varer – og er selvsagt mye morsommere å servere!

Boka
Pølser og øl legger vekt på de viktige metodene som må følges for å lykkes
med farsepølser, spekepølser og ekte maltøl. Med
Pølser og øl som faglig ballast har
du muligheten til å utvikle dine egne produkter innen pølsenes og ølets spennende
verden. Pølser og øl hører med i vår folkelige matlaging og ernæring fra langt tilbake.
Godbiter fra kulturhistorien er derfor med som leseverdig krydder og virkningsfull
inspirasjon.

Bli pølsemaker og ølbrygger!


HELGE HAGEN (f. 1951) er bosatt i
Brumunddal. Han er utdannet naturfor­valter fra Norges Landbrukshøgskole,
nå UMB (1977). Hagen har i en årrekke
arbeidet som frilanser for Norsk Skog-
museum og tidsskriftene
Jakt & Fiske, Jakt, Villmarksliv og Hytteliv.

Hagen er levende opptatt av jakt og fiske og har en spesiell interesse for den norske tradisjonelle høstekulturen samt tilberedning og konservering av mat med utgangspunkt i fisk og vilt.

Helge Hagen har utgitt en rekke bøker.
De viktigste innen dette fagområdet er:

Innlandsmat (redaktør),
Kokkenes Mesterlaug Hedmark–Oppland 1993

Farmors ryper,
Landbruksforlaget 1995

Røyk og rak, tørk og grav,
Naturforlaget 2002

Når viltet er skutt – Behandling av vilt –
matoppskrifter
,
Gyldendal 1992, Naturforlaget 2004

Mat på tur,
Boksenteret Konsept 2005

Fisk fra fangst til fest,
Tun Forlag 2006

Tre sterke fra Innlandet – rakefisk – akevitt – pultost (medforfatter Geir Vestad),
Gutu forlag 2012

Andre bøker av denne forfatteren