Forfatter:
ISBN:
9788252931631
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
152
Alder:
Voksen

Pølser og øl Metoder, oppskrifter, kulturhistorie

Denne boka er en vegviser til hjemmelaging av pølser og hjemmebrygging av øl. Begge deler blir minst like godt som tilsvarende masseproduserte varer – og er selvsagt mye morsommere å servere!Boka Pølser og øl legger vekt på de viktige metodene som må følges for å lykkes med farsepølser, spekepølser og ekte maltøl. Med Pølser og øl som faglig ballast har du muligheten til å utvikle dine egne produkter innen pølsenes og ølets spennende verden. Pølser og øl hører med i vår folkelige matlaging og ernæring fra langt tilbake. Godbiter fra kulturhistorien er derfor med som leseverdig krydder og virkningsfull inspirasjon. Bli pølsemaker og ølbrygger! HELGE HAGEN (f. 1951) er bosatt i Brumunddal. Han er utdannet naturfor­valter fra Norges Landbrukshøgskole, nå UMB (1977). Hagen har i en årrekke arbeidet som frilanser for Norsk Skog-museum og tidsskriftene Jakt & Fiske, Jakt, Villmarksliv og Hytteliv.Hagen er levende opptatt av jakt og fiske og har en spesiell interesse for den norske tradisjonelle høstekulturen samt tilberedning og konservering av mat med utgangspunkt i fisk og vilt. Helge Hagen har utgitt en rekke bøker. De viktigste innen dette fagområdet er:Innlandsmat (redaktør), Kokkenes Mesterlaug Hedmark–Oppland 1993Farmors ryper,Landbruksforlaget 1995Røyk og rak, tørk og grav,Naturforlaget 2002Når viltet er skutt – Behandling av vilt – matoppskrifter,Gyldendal 1992, Naturforlaget 2004Mat på tur,Boksenteret Konsept 2005Fisk fra fangst til fest,Tun Forlag 2006Tre sterke fra Innlandet – rakefisk – akevitt – pultost (medforfatter Geir Vestad), Gutu forlag 2012

Andre bøker av denne forfatteren