«MESTERLIG!»

09. April, 2018, av Kristian Strømme

Både VG og Fædrelandsvennen belønner Gaute Heivolls nye mesterverk "Rottefangeren fra Sorø" med terningkast 6. Anmelder Kristine Isaksen i VG beskriver boken slik «Den første serien i Gaute Heivolls nye serie om dødssyndene varsler en ny æra i norsk barnelitteratur (…) så helstøpt og fantastisk, at man får lyst til å gjenfortelle den til alle man møter.»

Både VG og Fædrelandsvennen belønner Gaute Heivolls nye mesterverk Rottefangeren fra Sorø med terningkast 6. Anmelder Kristine Isaksen i VG beskriver boken slik; «Den første serien i Gaute Heivolls nye serie om dødssyndene varsler en ny æra i norsk barnelitteratur (…) så helstøpt og fantastisk, at man får lyst til å gjenfortelle den til alle man møter.»

Rottefangeren fra Sorø er Gaute Heivolls første bok i Estragons historier, en serie om de syv dødssynder fortalt og ført i pennen av rotter. Boken en mørk og mesterlig fabel fra en av våre mest profilerte samtidsforfattere, fantastisk illustrert av den prisvinnende danske tegneren John Kenn Mortensen. 

"Det som forløste det hele var ideen om at alt fortelles av rotter. Rotter er både intelligente og ekle, så hvorfor ikke gjøre en rotte til forfatter, tenkte jeg. Tanken om å skrive om dødssyndene fulgte egentlig naturlig straks Estragon dukket opp som forteller. Gjennom historiene hans får han mulighet til å fortelle noe om både det å være rotte, og det å være menneske. Og kanskje er forskjellene mindre enn man tror". 

Les hele intervjuet med Gaute Heivoll i forlagsmagasinet Bak omslaget her.

Arkiv

2019   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2018   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2017   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12