Forfatter:
ISBN:
9788241959585
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
304
Alder:
Voksen

Mitt liv som sauebonde

En rik og lysende erindringsbok om livet som sauebonde fra en av landets fremste forfattere. 
Fra han var liten, har Kjell Ola Dahl visst at han hadde odel på gården Torgunrud, der han tilbrakte barndommens ferier. Men han har ingen planer om å overta gården, før han som ung voksen forelsker seg i Marit, som er gartner. Deres fascinasjon for blomsterdyrking gjør at de begynner å se for seg livet på et småbruk, og en serie omstendigheter fører dem tilbake til Torgunrud. 
Når han tjue år senere skal skrive om livet som sauebonde, kommer han også på sporet av sider ved familiehistorien som hittil har ligget i mørke. For gården som har gitt velstand og knyttet familien sammen, har også vært en kilde til strid og en sorg som ikke har blitt snakket om. 
Mitt liv som sauebonde er en mesterlig fortelling om det nære forholdet mellom bonden og dyra, om dagliglivet på gården, om tidligere generasjoners arbeidsmåter, om relasjonen mellom far og sønn og om å finne sin plass i historien gjennom å forsøke å skrive den.

«Kjell Ola Dahls bok om livet som sauebonde er blitt en usedvanlig innholdsrik fortelling. […] På sitt beste skildrer Dahl bygdas psykologi så litterært underfundig at det kan lede tankene hen til Knut Hamsuns Markens grøde.» 
[Terningkast 5] Sindre Hovdenakk, VG

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.