Forfattere:
ISBN:
9788241961168
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
448
Alder:
Voksen

Kystens veivisere

Praktbok om norske fyrstasjoner og norsk fyrhistorie.
Norge er et lite land, men en stor kystnasjon. Å sikre ferdselen langs den værharde norskekysten har vært en prioritert samfunnsoppgave. I alt ble det i sin tid bygget mer enn 220 bemannede fyrstasjoner i Norge, og i denne boka følger vi den historiske utviklingen av fyrteknologien og fyrlivet fra begynnelsen og frem til i dag. I tillegg har samtlige fyr fått sin presentasjon i boka, noe som gjør den velegnet både som referanseverk og som utgangspunkt for egne fyrbesøk.
Nå er samtlige fyr automatisert og fyrfolkene er flyttet på land, men likevel er det fortsatt mye liv på mange av disse utpostene mot havet. Mange engasjerte frivillige bruker tid og krefter på å bevare fyrene som kulturminner og gjøre dem tilgjengelige for oss alle. Det forteller også boka om.

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren