Forfatter:
Oversetter:
Steinar Gil
ISBN:
9788241960277
Originaltittel:
War and Punishment
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
445
Alder:
Voksen

Krig og straff Putin, Zelenskyj og veien til Russlands invasjon av Ukraina

Boka du må lese for å forstå krigen i Europa i dag.
Krig og straff er en velskrevet og rystende historie om det som førte til krigen i Ukraina. Her tar den anerkjente russiske journalisten og forfatteren Mikhail Zygar leseren med på innsiden av flere århundrer med russisk mytebygging og propaganda, som nådeløst avsløres.
I bestselgeren Alle Kremls menn tok Zygar oss sjokkerende tett på Putin og hans menn. Krig og straff bygger på et vell av høytstående russiske og ukrainske kilder, inkludert Volodymyr Zelenskyj.
Ifølge historikeren Simon Sebag Montefiore er Zygar en av tre personer som vet hva som foregår i Kreml i dag.

«Det er umulig å gi en fyllestgjørende framstilling av det som foregår på scenen i dette dramaet, men la så mye være røpet at av litterære kremlologer jeg har lest, vet ingen så mye som Mikhail Zygar om hvordan det gikk til at Russlands autoritære, etter hvert også diktatoriske, men dog lenge gjennomsnittlig rasjonelle president lot seg friste over evne av den vanvittige ideen å gå til full krig mot naboen Ukraina.»
Geir Pollen, Klassekampen

«...denne boka er et viktig og lesverdig bidrag til en dypere forståelse av forholdet mellom Ukraina og dets vanstyrte plageånd i øst. Så viktig at den har kraft til å endre russeres virkelighetsforståelse, om de da våger lese den. Mens vi venter på at det mirakel skal inntreffe, har vi andre stort utbytte av å lese den selv.»
Ivar Dale, Agenda Magasin

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren