Forfatter:
ISBN:
9788241958274
Utgivelsesår:
Innbinding:
Heftet
Sideantall
219
Alder:
Voksen

Korrektur av et sorgens kapittel

Kåret til en av årets beste romaner i Klassekampen!
Rorgen sitter inne. Varetekt. Det er ikke første gang, han kjenner veggene, rutinene, folkene. Likevel er noe annerledes denne gangen. Dette er hans fortelling, hans frie forklaring. 
Gjennom Rorgen gir Eivind Riise Hauge en stemme til de innsatte og de utstøtte, en stemme til dem som vanligvis ikke blir hørt, og i hvert fall ikke trodd. Rorgen forteller med kløkt, nådeløs selvinnsikt og humor, stikker både til høyre og venstre, river oss alle ned fra pidestallen og gjør oss litt klokere.

«I Eivind Riise Hauges Korrektur av et sorgens kapittel stirrer vi rett inn i blikket til en som ikke lenger har noe å tape. (…) Resultatet er denne springskallen av ei bok. (…) Rorgens historie viser hva som kan skje om samfunnsfellesskapet svikter igjen og igjen.»
Karoline Henanger, Klassekampen

«Rorgen er en forfriskende annerledes romankarakter i norsk samtidslitteratur. (…) At Hauge evner å gi voldelig serieforbryter en så intim og troverdig stemme, er intet mindre enn imponerende. Rorgen er en velskapt karakter og hans tidvis ville tankestrøm fyller romansidene med forbausende enkelhet.» 
[5 av 6 hjerter] Joakim R. Berthelsen, Bergens Tidende

«Roman som river og røsker. Korrektur av et sorgens kapittel er en praktfull roman.» 
[Terningkast 5] Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

«Eivind Riise Hauge tegner et troverdig bilde av sin hovedperson, Rorgen, en sammensatt person som gjør seg innsiktsfulle, kloke og såre refleksjoner. Kvaliteten i teksten ligger også i det musikalske språket og i hvordan historien utfolder seg - hvordan vi stadig får et større og mer sammenhengende bilde av hvem fengselsfuglen Rorgen er. Dette er en av de beste romanene jeg har lest på lenge.»
Frode Thuen

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren