Forfatter:
ISBN:
9788241954528
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
387
Alder:
Voksen

Komposisjoner av lys

Mette er alene i Oslo når landet stenges ned i mars 2020. Inspirert av Isaac Newton, legger hun ut på en oppdagelsesreise i lys. Spekteret som åpner seg, involverer alle relasjoner. Også arbeidsdagen. Leseren tas med inn i en sanselig og nær verden hvor vitenskapsmenn, komponister, forfattere, filosofer og helgener er like naturlige hverdagsvenner som småfuglene, hageplantene, telefonen og katten uten navn.
Komposisjoner av lys er bygget opp av fragmenter: biter av minner, fliker av samtaler, glimt av situasjoner, stemninger, sitater og refleksjoner. Den lodder dypt, men er lett å lese. Den er full av alvor, men også av morsomheter og absurditeter. Først og fremst er den menneskelig, og tilbyr et fellesskap der vi er på vårt mest ensomme. 

«Hun tar sats i hverdagsbetraktninger og sikter mot lengre tankerekker. Lett springer hun fra konkrete dagligdagse hendelser, taktile sansninger og observasjoner til eksistensiell tematikk. Sjarmerende tar hun leseren fra bare føtter og kattepels under fingrene, til Bibelen.»
Astrid Fosvold, Vårt land

«Elisabeth Thorsens første roman om presten Mettes liv og indre reise griper meg fra første stund. Det er et velskrevet og tankevekkende litterært verk som tar leserne inn i et univers som vi kan kjenne oss igjen i, men også en reise i teologiens og psykologiens verden.»
Nina Hanssen, Fri fagbevegelse

«En original fortelling som gir oss en ganske spesiell romanopplevelse. Den er både utfordrende, tankevekkende og en sjelden skjønnlitterær kilde til viktige refleksjoner.»
Audun Mosevoll, Dagen

«… en usedvanlig stimulerende roman som igangsetter mange og lange tankerekker og refleksjoner i leseren.»
[Terningkast 5] Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren