Forfatter:
ISBN:
9788241935022
Utgivelsesår:
Innbinding:
Heftet
Sideantall
96
Alder:
Voksen

Jul under krigen

Jul under krigen er et forsøk på å beskrive hvordan vanlige nordmenn feiret jul i de magre krigsårene. Vi vet mest om store krigshendelser, om motstandskampen og heltene. Krigens julefeiringer var i stor grad husmødrenes kamp: rasjonering, evinnelig lange køer og svært begrenset vareutvalg stod på menyen. En god del nevenyttighet, oppfinnsomhet og litt flaks kanskje var det som skulle til for å løfte høytiden opp over den grå tåka av krigspreget og skrint hverdagsliv. Folk var oppfinnsomme, og de gjorde det beste ut av svært krevende situasjon, og det ble jul! En del av denne oppfinnsomheten resulterte også i kostelige motreaksjoner på nazistenes desperate pålegg og forordninger, komiske annonser av diverse slag, i overkant kreativt dyrehold og produktutvikling som overgikk den villeste fantasi.
I dette heftet tegnes et bilde av vanlige folks liv under krigen med blikk for det litt komiske i alt det som var rasjonert og traurig. Rikelig med avisstoff og ikke minst dagbokstoff gir oss et godt innblikk i hverdagslivet og julen under krigen.

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren