Hvordan bli italiener
Forfatter:
ISBN:
9788241955297
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Alder:
Voksen

Hvordan bli italiener En fortelling om å komme hjem

Bli med den norskitalienske forfatteren Aleksander Melli på en selvgranskende reise i hjemlandet. Fra sin base på Sicilia under pandemien undersøker han italienerne og italiensk historie, seg selv og sin familie, sine venner og idealer, mens han fanger blekksprut, tester en femti år gammel Alfa Romeo og tar sin daglige siesta. Hva betyr egentlig tilhørighet og hjemstedsfølelse for oss? Kan man gå seg vill på egne trakter? Hvordan merkes historiens lange linjer? 
Underveis kommer Melli på sporet av hendelser som har formet familien i flere generasjoner, men også av en helt spesiell italiensk livskraft. Få land har hatt så mange kriser. Kanskje ingen land er bedre rustet til å takle dem. 
Dette er et portrett av Italia som du garantert ikke har lest før.

Amor proprio er det italienske uttrykket for selvrespekt. Jeg er stolt av å være italiensk, og en side ved italienerne som jeg liker, er tendensen til å være spensierati eller ubekymrede helt til det virkelig gjelder.

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.