Forfatter:
ISBN:
9788241916564
Utgivelsesår:
Innbinding:
Heftet
Sideantall
275
Alder:
Voksen

Hvite jenter kan ikke synge blues

En generasjonsroman for vår tid.

Hvite jenter kan ikke synge blues

er en energisk og heltent fortelling om June, en musiker uten spillejobber, som legger ut på reise i Europas storbyer med en gitar og farens LP-samling i bagen. Her møter hun kunstnere, dagdrømmere, idealister og fatalister som alle er på leting etter lykke.

Romanen beskriver kunstens og de unges nye Europa, og forener blues, beatpoesi, ungdommelig frustrasjon og europeiske togturer med et rocka østkantspråk.

Sagt om boken:

«Gå roleg bort til disken, betal det sjappa vil ha, og spring heim; rapp desse stykka stor blues, og spel det inn på plate. Martines debutroman er ein LP av papir.»

Mette Karlsvik, forfatter og journalist

«Hver gang jeg leser en tekst av en debutant, leter jeg etter fingeravtrykket. Særpreget. Stemmen. Martine Johansen har alt dette en stemme med særpreg, et språk fullt av fingeravtrykk. Et blikk. Humor.»

Tom Egeland, forfatter

Om forfatteren:

Martine Johansen (f. 1990) er fra Oslo. Hun har studert religionshistorie, journalistikk og skriving, vært låtskriver og spilt i band. Hvite jenter kan ikke synge blues er hennes debutroman.

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren