Forfatter:
ISBN:
9788241959356
Utgivelsesår:
Innbinding:
Heftet
Sideantall
158
Alder:
Voksen

Hundedager

Når er det greit å gripe inn i andres privatliv?
Mora til Tess har havna på sjukehus. Hun ble funnet i hagen, ute av stand til å gjøre rede for seg, sier naboen. Tess må komme, må ta seg av bikkja. Så Tess reiser over fjellet, tilbake til huset med de dårlige minnene. Må få ordna med den bikkja så kan hun dra tilbake til kjæresten, til jobben i dyrebutikken – den første jobben hun har klart å holde på.
I leiligheten til mora er alle gardinene trukket for, som vanlig. Tess møter naboen, hun som ringte. Fra avstand ser hun ut som en diva, en sånn fra filmer på søttitallet, men hun er ikke akkurat noen stjerne. Og ungen hennes. Ida. Hvordan har hun det egentlig?
Ubehaget tyter frem mellom linjene i denne sterke debuten om omsorgssvikt.

« … for en flott start på forfatterkarrieren (…), romanen traff meg midt i hjertet.»
Tine Sundal, bokblogger

«Hundedager er ei fantastisk bok. Den er rå, brutal, provoserande, melankolsk og skrevet med ein slik sårbarhet at alle som les vil bli følelsesmessig berørt. Denne vil eg varmt anbefala vidare.»
Kjell Magne Gjøsæter, bokblogger

«Hvor skal grensen for det moralske ansvaret og inngrepsterskelen trekkes når denne kjerneverdien kommer i konflikt med barnets behov og rettigheter? Slike spørsmål er det Rygh i sin gode, stilsikre og dessverre stadig aktuelle roman, i nærgående sceniske, ofte hjerteskjærende skildringer, og på et radikalt bokmål, belyser og behandler, men uten entydig å besvare.»
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Det er som om denne boka – Hundedager – tar tak i meg i det innerste i sjelen og rister meg skikkelig (…) Det er godt gjort å skrive så gnistrende godt som Trine-Lise Rygh gjør i sin debutroman.»
Jørn-Kristian Jørgensen, bokstaver.no

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren