Forfatter:
ISBN:
9788241913549
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Alder:
Voksen

Havlandet Historia om hava som skapte Noreg

Denne boka er ei reise til det usynlege Noreg. Den skildrar dei mangfaldige landskapa under vassflata. Kvar del av havet har si eiga historie, og kvart havområde har vore med på å forme vilkåra for menneskelivet i Noreg.
Forfattaren tek lesaren med på lange reiser: frå trålarane i det stormfulle Barentshavet til brislingjakt i Sognefjorden, frå det overdådige skreifisket ved Røst til dei siste kvalfangarane i Nordsjøen.
Boka fortel historia om dei første seljegerane som padla opp langs kysten, om havstraumane som gjev Noreg milde vintrar og eineståande fiskerikdom, og om klimaendringane og havforsuringa som no endrar livet i sjøen.
Ei stor og rik forteljing om Noreg og havet.

Per Anders Todal er journalist. 


«Det er et driv og liv i denne boka, kombinert med kunnskap, innsikt og kjærlighet til havet, og et språk som gjør den til en fryd å lese». 
Dag O. Hessen, Klassekampen

«… makter å veve naturvitenskap, historie, mytologi, ramsalte reportasjer og personlige refleksjoner sammen til en underholdende, lettlest, men samtidig faglig velfundert beretning om hvordan de ulike havområdene har formet oss gjennom mer enn 10.000 år»
[terningkast 6] Jo van der Eynden, Fædrelandsvennen

«… et strålende dypdykk i våre havområder.»
[seks av seks hjerter] Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

«Tre år etter at Morten Strøksnes’ «Havboka» traff bokhøsten som en tsunami, ankrer en verdig og vidtfavnende etterfølger opp».
[terningkast 6] Aage Borchgrevink, Dagbladet 

«Fy feite for en pageturner med innsikt, sårhet og svart humor.»
Kjetil Østli, A-Magasinet

«… et av de viktigste populærvitenskapelige verkene som er gitt ut i Norge på mange år.»
Båtliv, november 2018

«… fengende og lettlest … imponerende rik på detaljer innenfor mange fagfelt … Todal kan formidling og klarer i sin reiseskildring å koble sammen fortid og nåtid med elegante fortellergrep.»
Edgar Henriksen, Nordlys

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren