Forfatter:
Illustratør:
Ragnar Aalbu
ISBN:
9788241955518
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
48
Alder:
3-6

Georg er borte

En liten bok om et stort tema.
En liten gutt bekymrer seg over katten sin. Georg har vært borte i flere dager. Sammen med pappa drar gutten ut for å lete. Samtidig prater de om det å miste noen man er glad i, og hva det vil si å være død. Eller borte.
Mange barn mister noen de er glade i og savner noen som er borte. Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal prate med barn om savn og død. Denne boka kan være et fint utgangspunkt. Det er samtidig en nydelig fortelling, fra en flere ganger prisbelønnet mester i faget.

«Georg er borte er blant Aalbus fineste bildebøker. (…) En varm og var samtalestarter for de minste. (…) En undrebok som omhandler savn, sorg og glede.»
«Her åpner boken seg for alvor, og far og sønn får en god anledning til å snakke ut om farmoren som er død. Faren trår til med trøstende ord. Barnet responderer med uventede perspektiver.»
«Når humoren først inntreffer, får den en forløsende effekt. ‘Farmor var kjempegammel’, resonnerer barnet. ‘Sikkert førti.’»
Egon Låstad, Barnebokkritikk.no

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren