Frode Granhus

Frode Granhus

Frode Granhus (1965-2017) er omtalt som Lofotkrimmens mester. Han debuterte med den kritikerroste krimromanen Hevneren i 2003 og har siden gitt ut til sammen seks romaner om etterforskeren Rino Carlsen.

I 2010 kom Malstrømmen, som fikk strålende anmeldelser og er solgt til ni land, og i 2012 kom oppfølgeren Stormen, som ble nominert til både Riverton- og Bokhandlerprisen samme år. Djevelanger, Granhus’ tredje krim om Rino Carlsen ble nominert til Bokhandlerprisen da den kom i 2014, og Kistemakeren, utgitt i 2015, ble nominert til Brageprisen. I 2017 kom Forliset, og i mars 2018, ble hans siste roman om Rino Carlsen utgitt posthumt. Manuset var ferdigskrevet da Granhus gikk bort i september 2017. Boken fikk tittelen Forsvinningen.

Last ned høyoppløst foto her
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Bøker av Frode Granhus

Se alle