Eli Hovdenak

Eli Hovdenak

Eli Hovdenak (f. 1956) er en norsk billedkunstner og forfatter. Hun er utdannet ved Kunsthøyskolen i Osllo og Norsk barnebokinstitutt. Hovdenaks prisvinnende bildebøker er preget av surrealisme og humor. Det var ikke en busk ble nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris i 2019 og i 2014 mottok hun kulturdepartementets bildebokpris for Øya. I bøkene har hun hittil anvendt teknikkene akvarell, kullstift og digital tegning.

Hun arbeider også som grafiker innen teknikker som litografi og tresnitt, har en utstrakt utstillingsvirksomhet og mange utsmykningsoppdrag. Hovdenak er medlem av Tegnerforbundet, Norske grafikere og NBU – og er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Nasjonalbiblioteket, Norsk Kulturråd, samt flere norske og svenske kommuner.

 For mer informasjon se:

https://www.hovdenak.no/

Last ned høyoppløst foto her
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Bøker av Eli Hovdenak