Eli Hovdenak

Eli Hovdenak

Eli Hovdenak er en norsk billedkunstner og forfatter. Hun ble født  i Porsgrunn i 1956 og er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo og Norsk barnebokinstitutt.

Eli Hovdenaks prisvinnende bildebøker er preget av surrealisme og humor. «Det var ikke en busk» ble nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2019. Boka deltok også på utstillingen ”Tegnerforbundets utvalgte bildebøker 2018”. I 2014 mottok hun kulturdepartementets bildebokpris for ”Øya”. I bøkene har hun hittil anvendt teknikkene akvarell, kullstift og digital tegning.

Hun arbeider også som grafiker innen teknikker som litografi og tresnitt, har en utstrakt utstillingsvirksomhet og mange utsmykningsoppdrag. Hovdenak er medlem av Tegnerforbundet, Norske grafikere og NBU – og er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Nasjonalbiblioteket, Norsk Kulturråd, samt flere norske og svenske kommuner.

Bibliografi:

  • 2018 ”Det var ikke en busk”, Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke. Nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2019
  • 2017   ”Poff”, Ena – et imprint i Vigmostad & Bjørke og
  • 2017 ”Bomben”, Stensparken forlag.
  • 2015   ”Jippi”, Cappelen Damm
  • 2014   ”Øya”, Cappelen Damm. Tildelt Kulturdepartementets pris for beste bildebok 2014.
  • 2010 Illustrasjoner til  ”Bukke nikke neie”, samlede sanger av Margrethe Munthe, Cappelen Damm

 For mer informasjon se:

https://www.hovdenak.no/

Last ned høyoppløst foto her
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Bøker av Eli Hovdenak