Forfatter:
ISBN:
9788241956607
Utgivelsesår:
Innbinding:
Heftet
Sideantall
302
Alder:
Voksen

Fedre og sønner En familiehistorie fra tsarens Russland til den kalde krigen

En dramatisk beretning om fire generasjoner i varm og kald krig.
Fra han var liten, hørte Dag Steinfeld fortellinger om den jødiske familien sin på farssiden. De hadde flyktet fra fattigdom og forfølgelse i Russland på 1800-tallet og etter hvert etablert seg med flere forretninger i Norge. Senere døde mange av dem i Auschwitz.
Da Dag bestemmer seg for å undersøke fortiden, avdekker han en eventyrlig klassereise og stor rikdom, men også voldsomme konflikter. Gjennom to verdenskriger, økonomiske krisetider og kald krig står fedre og sønner mot hverandre i familien. Han har selv stått i en slik konflikt med sin far.
Men dette er også en historie om vennskap, samhold og kjærlighet. En gripende beretning om de siste hundre årene i Europa – slik én familie har opplevd dem. 

«En gripende og fascinerende familiekrønike fra virkeligheten.»
Gunnar Staalesen

«En sterk og usminket familiehistorie … som etter alt å dømme har potensial til å nå ut til et langt større publikum enn ordinære og rosemalte familiesagaer.»
[Terningkast 6] Olav Sundvor, Bergensavisen

«… en fabelaktig og glitrende bok om sin far, og om sin slektshistorie … en velskrevet og besnærende historiebok.»
[Terningkast 6] Anders Neraal, Bok365

«En slektskrønike som griper tak i leseren, fordi menneskene skildres som slik de var. I dette tilfellet med sterke viljer og overbevisninger, og ikke alltid lang nok lunte.»
Paul Odland, Dagen

«Dag Steinfeld forteller en sterk historie og han forteller den godt … Historien om hvordan jødene blei behandla i Norge, om familien Steinfeld, om fiendskap, om vennskap, om krig og om kjærlighet er fantastisk, usminka og sterkt beskrevet av Steinfeld.» 
[Terningkast 6] Tor Hammerø, Nettavisen

«Dette er en god bok å lese, samtidig som det er en vond bok å lese.»
Jørn-Kr. Jørgensen, bokstaver.no

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren