Forfatter:
ISBN:
9788241952302
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
368
Alder:
Voksen

Eirik Raude

Sagaen om Eirik Raude er kort. Den forteller at han flykter fra Norge til Island etter et drap, gifter seg inn i en høvdingfamilie, innleder en liten krig, utforsker et gedigent land mot vest og kaller det Grønland. Så grunnlegger han et nybyggersamfunn på Grønland før landet kristnes mot hans vilje og sønnene utforsker Amerika.  
På et kvarter har du oversikt over alt vi vet om Eirik Raude.  
Eller kanskje ikke.  
For bak sagaenes fortettede formuleringer skjuler det seg et hav av hendelser og sammenhenger som ennå ikke er oppdaget. I denne boken undersøker Øystein Morten hva Eirik Raude egentlig var ute etter på Grønland, og hva som var bakgrunnen for reisene videre vestover til Vinland.
Bli med på en oppdagelsesferd til norrøne bosetninger i polare strøk!

«Oppsiktsvekkende … man formelig ser for seg hvordan Eirik Raude opplevde Grønland på 980-tallet … både ei lærerik og underholdende bok.»
[Terningkast 5] Jan-Erik Smilden, Dagbladet

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren