Forfatter:
ISBN:
9788241961403
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Alder:
Voksen

Det vi så, var et svik mot barna En ny retning for velferdsstaten

Den tidligere barneministeren viser at noe er råttent i velferdsstaten Norge.
Mange norske barn utsettes daglig for psykisk og fysisk vold, seksuelle og andre overgrep. De vokser opp i alkoholiserte hjem og utvikler traumer og senskader. Ser vi disse barna? I I Det vi så, var et svik mot barna beskriver hvordan etater ikke snakker sammen og hvordan overbyråkratisering og diagnostisering mister individet av syne. Ved å neglisjere de mest utsatte blant oss, får vi utfordringene tilbake i fanget med økt kraft – og til en økt samfunnsøkonomisk pris.

«Med tillit og varme kan vondt fordrives. Det viser Inga Marte Thorkildsen i sin nye bok … solid arbeid, sympatisk og løsningsfokusert i rikt monn. Kapitlet om elever med "adferdsproblemer" burde vært pensum for alle i norsk skoleverk … det har endret blikket jeg møter ungdom i bybildet med.»
Elise Winterthun, Klassekampen

«En viktig bok om barn og traumer. Denne boka ønsker å skape faglig debatt om at traumer er et folkehelseproblem. Forfatterens lange erfaring som politiker og hennes engasjement for sårbare barn i 25 år gir en innsikt som skiller boka fra andre barnevernsfaglige bøker.» 
Kristin Holte Haug, Første steg

«En viktig bok som viser behovet for systemendring.»
Kari Killén

«Denne boken gjør tydelig hvorfor intet samfunn har råd til å forsømme sine barn, heller ikke rike Norge.»
Anna Luise Kirkengen

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren