ISBN:
9788241931772
Utgivelsesår:
Innbinding:
Heftet
Sideantall
60
Alder:
Voksen

Det lyser i stille grender 2019 Fotograf Wilses forunderlige livsverk


 «Neket er spurvens juletre,» noterte fotograf Anders B. Wilse om et av sine mange julefotografier. Som 18-åring pakket Wilse kofferten og utvandret til Amerika. Han opplevde eventyr og vill natur, men også fattigdom og elendighet. I et dramatisk skipsforlis var han en av få som berget livet. Da han vendte tilbake, var det med ideer som skulle forme det bildet vi i dag har av Norge.
Da han døde, etterlot han seg nærmere 250.000 fotografier; bilder som i dag er en del av vår felles nasjonalarv. Dette vakre heftet er en samling minner fra tidligere tiders Norge, som forteller om våre oldeforeldres og besteforeldres gleder, sorg og vemod. Og ikke minst håp.
Historien om Wilse er en fascinerende fortelling om skapertrang og pågangsmot. I dette heftet har vi konsentrert oss om vinterbilder og julestemning. Mange av de håndkolorerte bildene er tidligere upublisert.
«Det lyser i stille grender» er en reise tilbake til gamle dager. Da mørket var stillere og dypere, men stjernene skinte klarere.
Gledelig jul!

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.