Forfatter:
Oversetter:
Merete Alfsen
ISBN:
9788241952555
Originaltittel:
Bearmouth
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
264
Alder:
12-16

Bjørnegap

Det trengs bare en fårr å starte en revlusjon.
Som fireåring begynte Ander å jobbe i gruva. Det eneste som betyr noe, er å levere kvotene og unngå bråk. Da kan man som oftest gå i fred for de brutale lederne. 
Ander stiller ikke spørsmål. Ikke før Devlin dukker opp og får Ander til å innse at der ute, der finnes det et annet liv, et liv som ikke bare dreier seg om å holde ut. Et opprør vokser frem, både inne i Ander selv og i gruva. 
Det er Ander som forteller historien. Ander har aldri lært å skrive, og gjennom boken utvikles stemmen og rettskrivningen i takt med Ander.
I denne mektige og originale debuten gir vennskap styrke, motet må kjempes for – og håpet er veien til frihet.

«Fremragende: Liz Hyder har skrevet en fabel om undertrykkelse og heltemot. […] Om du konsentrerer deg om språket, og gir deg selv litt tid, er til gjengjeld belønningen stor. Det skyldes delvis den fremragende oversettelsen til Merete Alfsen, som har gjort et imponerende arbeid med å gjendikte den ville, muntlige og svært gripende ordflommen som strømmer gjennom boka.»
Jonas Bals, Klassekampen

«… en av de mest originale ungdomsbøkene jeg har lest på lenge. […] Alt i alt er oversettelsen både imponerende og gjennomtenkt. […] et friskt pust for barne- og ungdomslitteraturen.»
Heidi Sævareid, Barnebokkritikk

«En glitrende fabel om undertrykkelse og håp.»
Financial Times

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.