ISBN:
9788299996150
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
265
Alder:
12-16

Birkebeinerne historisk roman basert på et filmmanus av Ravn Lanesskog

Året er 1204. Norge herjes av borgerkrig. Kongen er døende og hans uekte sønn voktes i dyp hemmelighet. En gutt som kirkens folk vil drepe, og to heltemodige birkebeinere vil beskytte til døden. Birkebeinerne er historien om maktkampen mellom pavekirken og kongen. Det er historien om enormt mot, om lojalitet og en livsfarlig ferd over fjellet.

Ungdomsroman av Jon Ewo, basert på filmmanuset til storfilmen Birkebeinerne.
Regissert av Nils Gaup, med Kristoffer Hivju og Jacob Oftebro i hovedrollene, foruten Torbjørn Harr, Nikolaj Lie Kaas og Søren Pilmark.

Jon Ewo er en av Norges ledende barne- og ungdomsbokforfattere, og flere ganger prisbelønnet nettopp for formidling av historisk innhold til ungdom.

Fortellingen er basert på virkelige hendelser. Av Jon Ewo basert på et originalmanus av Ravn Lanesskog for Paradox. Illustrert av Kristoffer Caspar Damskau.

Strålende anmeldelse av Birkebeinere-romanen i GD:
«Romaner har den fordelen at de kan gå dypere og mer detaljert til verks. Det har også Ewo gjort i en del sammenhenger, uten at det gir boka en annen handling enn filmen. Underholdende er den. Ewo skriver lettfattelig, så romanen kan like gjerne leses av ungdom og store barn, som voksne.»
https://bok365.no/artikkel/birkebeinerne-kommer/

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.